Featured Post

AEGEE Timisoara RECRUTEAZA

In cazul in care nu ajungeti la prezentarea noastra, va invitam sa completati chestionarul de mai jos si sa-l trimiteti la adresa aegee.tim@gmail.com download_chestionar

Read More

Summer University

Summer University este unul dintre cele mai importante si vechi evenimente AEGEE, fiind organizat anual in majoritatea oraselor unde exista o antena AEGEE.

Evenimentul are loc pe timpul verii si poate lua forma unui curs de limba, eveniment sportiv, cultural sau de calatorie.

Participantii sunt 20-50 de tineri din toata Europa care, petrecand impreuna doua saptamani, au ocazia sa calatoreasca,  sa invete o noua limba, sa cunoasca o noua cultura si mai ales sa simta ce inseamna spiritul AEGEE: prietenie, unitate, distractie!

In august 2010, AEGEE Timişoara a organizat acest proiect (TSU – Timisoara Summer University) cu un număr de 28 de participanţi straini, provenind din mediul universitar al 16 ţări:  Olanda, Spania, Italia, Franţa, Germania, Austria, Polonia, Cehia, Macedonia, Slovacia, Grecia, Turcia, Rusia, Ucraina, Ungaria.

Scopul acestei universităţi de vară este promovarea valorilor culturale, a evenimentelor istorice care au marcat spaţiul cultural vestic al României precum şi a celorlalte oraşe incluse in traseul excursiei:  Oradea, Alba-Iulia, Sibiu, Deva, Hunedoara, cat şi încurajarea cooperării între tineri la nivel european.


Proiectul a urmarit:


- să încurajeze educaţia în spirit european prin ateliere, dezbateri, studii de caz, şi cursuri ce promovează toleranţa, comunicarea şi multiculturalitatea;

- să se promoveze ideea unităţii în diversitate în rândul tinerilor europeni.

- să crească gradul de colaborare pe viitor între membrii aparţinând diverselor culturi;

- să informeze studenţii străini despre trecutul istoric, despre contextul cultural şi etnic specific regiunii central-vestice a României;

- să crească gradul de socializare între studenţii timişoreni şi studenţii străini, aparţinând altor Antene AEGEE din Europa;

- să crească potenţialul turistic al zonelor propuse de AEGEE Timişoara spre vizitare în cadrul acestui proiect;

    Mai multe imagini de la ultimul proiect TSU, a carui tematica a fost stilul Rock & Roll, puteti gasi pe grupul de facebook dedicat.