Featured Post

Impreuna de Craciun

Prin intermediul proiectului „Împreună de Crăciun”, AEGEE Timişoara a desfăşurat începând cu anul 2005 campanii de strângere de fonduri, pentru diferite cauze sociale. Fie că fondurile au fost îndreptate către centre de plasament din diferite locaţii (Timişoara, Buziaş, Lugoj), sau...

Read More

Dusmanii trotuarului

Proiectul intitulat „Duşmanii trotuarului” a avut loc între 13-15 mai 2009 şi a avut ca scop informarea şi educarea tinerilor în legătură cu amploarea si efectele negative ale unor comportamente necivilizate: aruncatul pe jos a mucurilor de ţigară şi a gumei de mestecat si scuipatul.

Problema de la care a pornit acest proiect este atitudinea necivilizată a cetăţenilor, manifestată prin aruncarea pe trotuare şi în alte locuri publice a mucurilor de ţigară şi a gumei de mestecat şi nepăsarea acestora faţă de efectele negative asupra spaţiului public şi asupra propriei imagini.

Au fost amplasate panouri cu diferite imagini în Piaţa Unirii şi Complexul Studenţesc, pe care trecătorii le-au folosit ca alternativă pentru depozitarea chiştoacelor de ţigară şi a gumei de mestecat, într-un mod civilizat şi creativ. „În holul Universităţii de Vest a fost amplasat un stand special, unde studenţii au primit informaţii precise despre efectele poluante.

Tot la universitate au rulat proiecţii video, care vor ilustra într-un mod sugestiv aspectele negative ale depozitării incorecte a acestor tipuri de deşeuri. În colaborare cu Teatrul  de Garaj şi Curte „Auăleu” şi Teatrul Thespis au pus în scenă piese de teatru interactiv. În ultima zi a proiectului, în data de 15 mai, a fost realizata o expoziţie de fotografie în holul Universităţii de Vest cu imagini sugestive din zonele vizate.