Featured Post

Voluntari In Europa

In perioada 8-9 mai AEGEE Timisoara a desfasurat proiectul Voluntari in Europa care a avut ca activitati principale: dezbateri pe tema voluntariatului, workshopuri, prezentari si alte activitati si a urmarit….grupul tinta…..cu liceeni selectati de la doua licee importante din Timisoara:  Colegiul...

Read More

AEGEE Europe

Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe, European Students Forum, sau mai bine zis, ASOCIAŢIA STUDENŢILOR EUROPENI reprezintă una dintre cele mai mari asociaţii studenţeşti interdisciplinare din Europa care presupune o largă varietate culturală. Este reprezentată de peste 15.000 de studenţi, în 246 de centre universitare din 43 de ţări din întreaga Europă. AEGEE este o asociaţie seculară, non-profit şi non-guvernamentală. Toate proiectele şi activităţile sale sunt bazate strict pe munca voluntară a membrilor săi.

OBIECTIVELE AEGEE sunt: promovarea unei Europe unite, lipsită de prejudecăţi, facilitarea creării unei societăţi deschise şi tolerante, îmbrăţişarea şi promovarea valorilor precum democraţia, drepturile omului, cooperarea transfrontalieră, mobilitatea şi o dimensiune europeană în domeniul educaţiei.

Domeniile sale de activitate:

  1. Schimbul cultural
  2. Educaţia Superioară
  3. Cetăţenia Activă
  4. Pacea şi Stabilitatea

Mai multe informatii despre proiectele si activitatile la nivel european puteti gasi aici.